Microsoft Türkiye’nin İŞKUR ve MEB ile iş birliği halinde hayata geçirmiş olduğu “21. Yüzyıl Dijital ve Kariyer Yetkinlikleri Programı” kapsamında 18 ile 30 yaş arasındaki gençlerin dijital yetkinliklerinin biraz daha artırılması ve bu sayede istihdam edilmelerinin kolaylaştırılması amaçlanıyor. 6 ayrı modülden oluşan ve 30 saatlik olan bu ücretsiz eğitim programıyla 81 şehirde toplam 25 bin gence ulaşılacak.
Microsoft Türkiye tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve İŞKUR ile iş birliği içeisinde hayata geçirilmiş olan “21. Yüzyıl Dijital ve Kariyer Yetkinlikleri Programı”, ortalama 25 bin gence istihdam edilmelerini kolaylaştırmak adına temel dijital yetkinlikleri kazandırmayı hedefliyor. Sene boyunca, 81 şehirdeki Halk Eğitimi Merkezleri vesilesiyle verilmesi amaçlamış olan kurslara katılım sağlayacak 18 ile 30 yaş arasındaki gençler, toplamda 500 tane eğitmenin yanı sıra, özel sektördeki liderler ve uzmanlarla da bir araya gelecek.
Mayıs ayında başlaması planlanan eğitimlere kayıt olmak isteyen kişiler yaşadıkları şehirlerde bulunan Halk Eğitimi Merkezleri’ne direkt olarak giderek ya da ilgili link üzerinden başvuru yapabilirler. “21. Yüzyıl Dijital ve Kariyer Yetkinlikleri Programı”nın içerik ve hedefleri ile alakalı daha detaylı bilgiye sahip olmak isteyen kişiler konuyla ilgili yayınlanmış olan kısa videoyu da izleyebilirler.
Yaklaşık 30 saat kadar sürecek olan bir programdan oluşan eğitim dahilinde, dijital okur yazarlıktan iş hayatında sık sık kullanılan temel programlara kadar pek çok konu işleniyor. 6 tane modüle sahip olan eğitim dahilinde aşağıdaki dersler veriliyor;
- Dijital Okuryazarlık: İnternet, dijital dönüşüm ve bulutla alakalı genel kültür bilgilerinin haricinde, bulut üzerinde ortak bir şekilde çalışabilme.
- Dijitalde İçerik Oluşturma: Word ve Outlook eğitimleriyle birlikte; rapor, teklif hazırlama ve iş yazışmaları gibi profesyonel anlamda içeriklerin oluşturulmasında dikkat edilmesi önemli olan konular.
- Temel Veri Yönetimi ve Analizi: Excel üzerinden genel olarak işletmelerde kullanılan koşul tanımlama ve temel hesaplamayla tablo oluşturma.
- Etkili Sunum Hazırlama: PowerPoint programı ve farklı şekillerde etkili sunum hazırlamanın püf noktaları.
- E-ticaret ve İşletmeleri Dijitale Taşıma: Bir işletmenin dijital ortamda varlığını oluştururken dikkat etmesi gerekenler; e-ticaret platformlarının kullanımı ve kurumsal kaynak planlama (ERP).
- Kariyer Becerileri: CV hazırlama, iş arayış sürecinin planlanması, liderlik ve mülakat teknikleri.
Detaylı bilgi ve başvuru formu için: https://e-yaygin.meb.gov.tr/Login.aspx