Gün içinde vaktimizin minimum üçte birlik kısmını, internet aleminde farklı uygulamalarda; sohbet ederek, gezinerek, müzik dinlemeye vakit ayırıp video–dizi–film izleyerek geçiriyoruz. Sosyal medyaya ayırdığımız vakit içerisinde; inanç ve değerlerimize hakaret, taciz veya siber zorbalık, internet bağımlılığı, propaganda gibi riskler ve etkenlere maruz kalmaktayız.
Hayatımızın merkezinde yer alan teknoloji ve bireyselliğimize tesir ediyor olan yıkıcı yapımlar bizi ister istemez bir hayli etkilemektedir. İçinde pek çok risk faktörünü barındıran; bizi maddi, manevi, ahlaki değerlerimizden uzaklaştırmayı hedefleyen, gizli bir güç altındayız. Bu risk ve tehlikeler çocuk ve gençlerimizin psikososyal gelişimlerini ve fiziksel gelişimlerini etkilemektedir.
Sağlıklı bir toplum inşası için, kim ne derse desin; dijital dünya etkilerini azaltacak çözümler bulmak zorunlu hale gelmiştir. “Farkındayız”eğitim serisi ile toplumumuzun tüm bölgelerinde dijital çağın tehditlerine maruz kalan kişiler ‘’FARKINDALIK’’ oluşturmak amaçlanmıştır!
‘Geleceğimizi ve değerlerimizi korumak adına FARK ETMEK zorundayız!’
TPÖÇG Mesleki Bilgilendirme ve Farkındalık Platformu Ekibi, Sevgilililer günü yaklaşıyorken, romantik ilişkilerimiz üzerindeki farkındalığımızı arttırmak için neler yapabiliriz diye düşünüp, bu anlamda bizler için ‘Flört Şiddeti Nedir?, Ne Değildir?’ etkinliğini hazırlamıştır. İlişkilerde doğruları ve yanlışları değerlendireceğimiz, kafamızdaki soru işaretlerine cevap bulacağımız dolu dolu bir etkinlik bizlerle olacak!
Etkinliğin ilk kısmında; eğitmenler Gizem Erdoğan ve Azra Öner ile 13:00-17:00 saatlerinde “Flört Şiddeti” üzerine keyifli bir atölye ile konuya giriş yapılacak.
İkinci bölümde ise, 17:00-18:00 aralığında, “Flört Şiddeti: Nedir, Ne değildir?” konulu seminerde psikolog Nurgül Öztürk‘ün anlatımı ile birlikte olacağız.
Etkinlik TPÖÇG zoom hesabı üzerinden gerçekleşecektir.
Karşımızda; bizlerle birlikte olmak adına heyecan duyan bir ekip var bizden söylemesi…
Etkinliğe katılmak için başvuru formunu doldurmayı unutmayın!
- Atölye için kontenjan 20 kişiliktir ve katılımcılar motivasyonlarına göre belirlenecektir.
- Seminer için kontenjan sınırı yoktur.
Başvuru formunda belirtilen mail adresleri üzerinden katılımcılara etkinliğin gerçekleşeceği zoom linki iletilecektir.