Staj Başvurusu Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken 8 Nokta
  1. Anasayfa
  2. İş ve Staj Fırsatları

Staj Başvurusu Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken 8 Nokta

0

Staj başvurusu yapmak kimiler için son derece zorlu bir süreçtir. Daha iyi standartlarda yaşamımızı devam ettirmek için daha küçük yaşlardan itibaren birçok sınavdan geçiriyoruz. Geçmişten bugüne dek girdiğiniz sınavları düşündüğünüzde, her birinin ayrı bir önemi olduğunu net olarak görebileceksiniz. Ancak asıl zorluk, üniversiteden mezun olduktan sonra başlar. Çünkü artık iş arama serüveninin, yani asıl hayatın başlayacağı noktaya ulaşmışsınız demektir. İyi bir hayata sahip olmak için üniversite hayatından, işe alım sürecine kadar her adımın doğru atılması şarttır. Özellikle de staj başvurusu yaparken çok dikkatli olmanız gerekmektedir. İşte staj başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken 8 nokta…

1 İlanları Detaylı Değerlendirin:

İş başvurusu yapacak olan stajyerlerin, şirketlerin açtıkları iş ilanlarını detaylı bir şekilde incelemeleri gerekmektedir. İlan içeriğinde belirtilmiş olan niteliklere sahip olduğunuzu düşünmüyorsanız, görüşme daveti almanız da ne yazık ki mümkün olmayacaktır.

 

2 Ön Yazınızı Hazırlayın:

İş başvurularında ön yazı çok önemlidir. Çünkü ön yazı ile yöneticilere kendiniz hakkında özet bir ilgi vermiş olacaksınız. İyi bir ön yazıda genellikle eğitim bilgilerinden, geçmişten bugüne kadar yapılan çalışmalardan, kazanılan deneyimlerden ve de kişisel özelliklerden söz edilmelidir. Ayrıca daha önce staj yapıldıysa, stajın nerede yapıldığı ve sigorta durumu da belirtilmelidir.

 

3 Kendi Cümlelerinizi Kurun:

Gerek ön yazı hazırken gerekse de staj mülakatlarına katılım sağlarken mutlaka, kendiniz hakkında özet bilgi vermeniz gerekmektedir. Sunulan özet ilgi, yazıyı okuyan yöneticilerin sizler hakkında yeterince bilgi edinmesini sağlamak zorundadır.

 

4 Şirketlerin İş Alım Sürecinde Cv Gönderin:

Şirketler, iş alımı için ilan vermediklerinde, CV gönderseniz dahi, bunu incelemeyeceklerdir. Bu da stajyerler için başarısız bir girişim olacaktır. Bu nedenle iş başvurularında şirketlerin aktif alım ilanı olmasına mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir.

 

5 Mülakatlarda Doğaçlama Yanıtlar Verin:

Stajyerlerin en sık yaptığı hatalardan biri de görüşme daveti aldıktan sonra internet üzerinden mülakatta sorulacak olası soruları araştırması ve bunlar yanıt vermeye odaklı çalışmasıdır. Mülakatın başarılı geçmesi içinse asıl yapılması gereken sorulara doğaçlama yanıt vermektir. Çünkü görüşmecilerin amacı da sizlerin gerçek düşüncelerini öğrenmek olacaktır. Öyle ki iş ortamında başarılı olmak istiyorsanız, beraber çalışacağınız yöneticilere kendiniz hakkında en doğru bilgileri vermelisiniz.

 

6 Referans Yazarken Dikkatli Olun:

Referans bilgileri verirken, hakkınızda iyi yorum yapacağını düşündüğünüz kişileri tercih etmelisiniz. Bu nedenle tatsızlık yaşadığınız kişilere referans bölümünde yer vermeniz çok doğru olmayacaktır. Yöneticiler referans araştırması yaparken, kötü bir yorum gelmesi sonucunda olumsuz yönde karar verebilir. Referansınızı fazla iyi olması da yöneticilerin hakkınızda çok büyük beklentilere girmesine neden olacaktır. Gerçekçi bir referans bilgisi vermek oldukça önemlidir.

 

7 Kıyafetlerinize Özen Gösterin:

İş görüşmelerinde iyi bir izlenim bırakmak çok önemlidir. Görüşmecide iyi bir ön izlenim bıraktığınız takdirde, görüşmenizin olumlu sonuçlanma ihtimali de oldukça yüksek olacaktır. Bu nedenle iş görüşmelerinize en şık ve en sade kıyafetleriniz ile katılmanız dikkat etmeniz gereken önemli bir kriterdir.

 

8 Staj Başvuru Yapacağınız Şirketleri Araştırın:

Şirketlere staj başvurusu yapmadan önce, başvuru yapacağınız şirketi en iyi şekilde araştırmanız gerekmektedir. Böylece mülakatta yöneticiler sizlere şirketle alakalı soru yönelttiğinde, başarılı bir şekilde yanıt verebileceksiniz. Bu da kurumda gerçekten çalışmak istediğiniz anlamına gelen olumlu bir imaj yaratacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.